Pénz

PÉNZ

Amikor megérted, hogy a VILÁG érted van, onnan már az Utadat szolgálja. Lelj rá ÖnMAGadra! Kattanj rá a Tudatosságodra!Katt ide!

A pénz csere és mérőeszköz első sorban, emellett segítséget nyújt számos lehetőség megvalósítására. Önmagában nem negatív és nem pozitív. Ugyanúgy, ahogyan a mágiát, és más erőket, lehet jóra és rosszra használni. Javaslom tekintsünk rá úgy, mint (lehet, hogy túlontúl leegyszerűsítem, de így talán a legcélravezetőbb) egy késre. A késsel fel tudjuk darabolni az ételt, hogy elfogyaszthassuk, és meg tudunk sebesíteni, vagy ölni vele valakit. Szándékunk szerint válik negatívvá, vagy pozitívvá.

Mégis az emberek egy nagy hányada negatívan állítja be, bűnös dologként kezeli, egy kényszerű rossznak állítja be a pénzt. Ez a rögeszme pedig generációról-generációra öröklődik, a tudatalattiban, és karmikusan átitatja szellemünket és lelkünket. Vajon miért? Mert ha a lelkedbe és tudatalattidba, tudatodba az van beleültetve-beleégetve-programozva, hogy ez rossz, nem akarhatod, nem jár neked, te szegény vagy, szegénynek születtél, akkor nem akarod a pénzt, teremtő energiáid nem fordítod felé, megmarad a pénz a gazdagoknak…ezért.

Amikor megjelent a pénz az ember életében (itt most nem igazán számít, hogy kezdetben nemesfémeket, vagy érméket, később papírokat használtak eszközként az árucseréhez, vagy egy-egy dolog értékének meghatározásához), az úgynevezett gazdag emberek bővelkedtek belőle, tehát ők dúskáltak benne. Ez ma is így van, nem változott túl sok minden, de azt azért tudjátok, hogy a Földön az összes használatban lévő pénz mennyisége iszonyatos mértékben többszöröződött meg az elmúlt 1000 évben. Ma már nem is nemesfém, vagy papír alapon van hatalmas mennyiség belőle, hanem elektronikus formában, számítógépes számlákon.

Tudjuk, mindenki tudja ezt, miért fárasztalak benneteket ezzel? Egyértelmű közhelyeket puffogtatok…

Azt is tudjátok, hogy világ(földi országok) összes pénzének 99 %-a a világ összes lakossága 1%-ának tulajdonában van? (Hagyjuk azt, hogy ezek cégek, alapítványok, államkincstárak stb., hiszen ezek mögött is emberek vannak) Lehet, hogy ezt is hallottátok már. Az un. multik (ezek földrészeken, vagy földi méretekben kereskedő, vagy ingatlanokat, termékeket, szolgáltatásokat birtokló és értékesítő gigacégek, bankok) minden országban ott vannak már. Tulajdonosaik abba a bizonyos 1%-ba tartoznak. Képzeljétek teljesen mindegy, hogy miről beszélünk, legális, vagy illegális(drog, fegyver) termékekről, akkor is az ő pénzük van benne. Sőt! Előfordul, hogy olyan mértékű növekedés áll be a világon, hogy a keletkező többlet érték (nehezen használom ezt a szót, mert igazából többlet érték nincs, inkább többlet haszonnak mondanám, talán csak a mezőgazdaság képes többlet terményt (értéket) előállítani, egyéb esetben csak emberi munkával (vagy anélkül) összeraknak, vagy átalakítanak dolgokat, és azt többért adják, mint amennyit ráfordítottak) megkívánja, hogy nyomtassanak még pénzt, anélkül, hogy lenne mögötte valódi ellenérték. Utóbb már nem is nyomtatnak, csak beírnak egy nagyobb összeget egy számítógépbe és nyomnak egy entert. És ezek az összegek is magántulajdonban vannak, mégha állami, vagy nemzetközi intézetek, bankok nevén fut is a dolog. A Világ egy nagy monopoly játék, ahol 2000 család és a hozzá tartozó slepp(az 1 % ) kezében van minden játékpénz. Amikor monopolyzol ( vagy gazdálkodj okosant játszol) egyszer csak elfogy a pénz a játékból, vagyis nem tud adni a pénztárosnak kinevezett játékos a többieknek egy fillért sem. A Világ monopolyban ilyen nincs, mert nyomtatnak, vagy entert nyomva tesznek bele még, ahány milliárd éppen kell. Az USA jegybankja magánkézben van. (Ha nem tudod mit jenet, akkor leegyszerűsítve úgy tudom mondani, hogy a jegybank nyomtat és ad ki pénzt a többi banknak)

Klassz kis játék. Hogy tetszik? Nekem nem tetszik…Tudod miért?

Mert ez nem egy igazságos játék! Az esélyegyenlőség hiányzik belőle! Ha kiosztanák azt a pénzt, amit az 1% birtokol, akkor holnaptól nem éhezne senki, mindenkinek lenne lakása, heti 2-3 napot kellene dolgozni, leginkább olyan munkát, amit szeretsz is, és nem kényszerből csinálod. Sőt, alapfizetést is kaphatnál állampolgári jogon, mint mondjuk Kuwaitban, ahol minden férfi havi 3000 dollárnyi dínárt kap állampolgári jogon. Nem is nagyon dolgoznak a kuwaitiak.

Nem lenne szükség arra, hogy a szegény réteget elnyomják, így nem kellene fegyveres elnyomó szervezeteket létrehozni, a fegyverkereskedelemnek lőnének…és sok más, a hatalom megtartását szolgáló intézményt kellene felszámolni.

Tudod, hogy ki tartja fenn mindezt? TE!!!

Mert a politikán keresztül ügyesen elhitetik a jónéppel, hogy demokráciában él (Persze a diktatúrákban egyértelmű, hogy hatalmi gépezet működik), vagyis ő választott, és ő döntött, hogy melyik párt kormányozza az országot.

Mindezt Te elhiszed? Elhiszed, hogy demokrácia van? Elhiszed, hogy a Te és sorstársaid döntésétől, szavazatától függ, hogy mi fog történni 4-5 évig az országodban?

Tévedsz…és így súlyos hibát követsz el…amellett, hogy nincs más választásod, mert közben éled a sorsod, melyben szintén nincs döntési jogköröd! Sajnálom, de így van!

Egy egyszerű példát hadd mondjak minderre: Képzeld el, hogy egérversenyre jársz. Egy dobozban van 5 pálya egymástól elválasztva, és mindegyik pályán egy-egy egér indul versenybe, hogy a végén elérjenek egyetlen darabka sajtot, így a legelső egér éri el leghamarabb, ő eszi meg mindet. A győztes egér gazdája hatalmas pénzjutalmat kap. Ám mi van akkor, ha minden egyes egérnek olyan gazdája van, aki a színfalak előtt gazda csak, de igazából csak stróman, vagyis valójában megjátssza, csak a gazdát, és minden egyes egérkének egyetlen gazdája van csak, és ez a verseny csak színjáték, bármelyik egér győz, akkor is ugyanaz az ember gazdagodik meg. Az egerek a pártok, a strómanok a pártelnökök, és a valódi gazda a színfalak mögött az 1%. Melyik egérre szavazol?

Ez eddig nem túl spirituális, nem túl igazságos, nehezen hihető, és hányingerkeltő…

Ha eddig eljutottál az olvasásban, és azt érzed, hogy van benne valami, akkor szeretnélek megnyugtatni, hogy a monopolynak hamarosan vége lesz, de ehhez Te is kellesz. Nem kell senkit bántanod hozzá. Tedd csupán azt, hogy kinyitod a szemed, és figyelsz. Meglátod a bábjátékost a színfalak mögött, és nem hiszed el a látszatot. Nem hiszed a sok maszlagot, amivel etetnek. Válj tudatossá! Válj szabaddá! Ne tápláld tovább a hatalmat és a hazugságot! Válj igaz emberré!

Az elmúlt 1000 évben megtörténtek mindezek. Azért történhettek meg, mert az univerzum ebbe a korszakba lépett, és a vaskort meg kellett élnie az emberiségnek. Le kellett menni ezekbe az erőkbe (energiákba), meg kellett őket tapasztalni, szenvedni. Ha nem ismered a sötétséget, akkor hogyan tudod értékelni a fényt? Ha nem féltél, nem szenvedtél, nem nélkülöztél, nem gyűlöltél soha életedben, akkor honnan tudod, hogy a szeretet, a kényelem, a megbecsülés nagyon jó dolgok, és nem csak alap, ami jár neked, ha már nincs jobb? Nem tudnád! E nélkül nem tudnád!

Mi jön a vaskor után? Az aranykor…

Mit lehet tudni? Hát azt lehet tudni, hogy többek között nem hazudhatsz többé. Ha mégis hazudsz, az pár órán órán belül kiderül, vagyis fény derül az igazságra. Nem bánthatsz senkit és semmit, mert pár órán belül visszakapod. A világ-multi-elit-hatalom 1% betöltötte a feladatát. Elvégeztetett. Ennyi volt. Hamarosan vége a társasjátéknak.

Ha valamelyikőtök, aki most elolvasta ezt a cikket azok közé tartozik, aki az általa megszerzett jövedelmet csekély százalékban a vállalkozása fejlesztésére fordította az elmúlt években, és a nagy részét saját, és családja személyes igényeire, és az alkalmazottai jobb életszínvonalára költötte( éhezők, nélkülözők, betegek javára adományozta), akkor nem kell aggódnia. A céged megmarad és virágozni fog. De, ha esetleg mégsem ezekre ment el a jövedelmed, hanem mondjuk hatalmas növekedésnek indult a vállalkozásod, és ebből nem adtál azoknak, akik dolgoztak neked, nem adakoztál, esetleg becsaptál, kihasználtál másokat, hatalmas haszonra tettél szert, akkor jobb lesz ha komolyan veszed a leírtakat. Még nem késő!

Ismét egy példa…ami megtörtént! George Lucasról szinte mindenki hallott. Az is lehet, hogy a példámat, mely példamutató, sokan hallották már. Nem gond! Tehát tudjuk, hogy George Lucas és cége a Lucasfilm 1977-től hatalmas vállalkozássá nőtte ki magát. 6 filmet készített, és még számos más tevékenységből vált birodalommá és példává. A filmek mind példabeszédek, és hatalmas tanítást hordoznak magukban, így az emberiség javát szolgálták, szolgálják. Néhány éve Lucas eladta a Lucasfilmet a Disneynek 2 Milliárd dollárért. Mit tett? Az aranytojást tojó tyúkot eladta! Talán elfáradt és megöregedett, vagy pihenésre vágyott. És mire költött 2 Milliárd dollárt?

Eladományozta…jótékonyságra költötte…rászoruló embereknek adta mindet!

Visszatérve rád, aki nem ezt tette mindazzal a jövedelemmel, ami nem a MAGa és családja szükségleteire és vállalkozása kis mértékű növekedésére fordítódott az elmúlt években. Te!!! Igen Te…Most mit fogsz csinálni?

Nevetsz és kételkedsz? Tedd azt. Félsz? Azt is megteheted. Elbújsz, hazudsz, eldugod, kiviszed külföldre, ingatlanokat, cégeket veszel, befekteted? Nem…erről lekéstél.

 Kezdj el adni! Keress éhezőket! Keress hajléktalanokat! Keress munkanélkülieket! Alapíts karitatív szervezeteket! Nagyon gyorsan!

Ha nem teszed, mindent elveszítesz és beteggé válsz, majd hamarosan meghalsz. Hidd el nekem.

Nem tudom még mennyi időd van. Egy hónap? Egy év? Öt év? Tíz éved már nincs…hátra. Cselekedj!

Szeretettel köszönöm a Sorsnak, a Forrásnak, hogy az elmúlt 10 évet nélkülözésben tölthettem, és elveszítettem mindent és mindenkit, akit csak lehetett…De megvagyok és itt vagyok épen és egészségesen. Vannak szerető rokonaim, barátaim, családom. Ez a legfontosabb.

Ölelek Mindenkit!

Egyszer visszajelzett valaki, aki ezt az írást olvasta, hogy félelmet kelt az emberekben. A félelem az egóhoz kapcsolódó érzés. Az fél csak, aki még nem engedett el mindent és mindenkit. Aki már nem birtokol, nem akar, csak szeret feltétel nélkül, az már nem fél...

Hasonló írásokat olvashatsz a Tantra-Fény-Mag nevű weboldalamon.

Pénz

 

http://kristofreepoet.atw.hu/

 

https://www.tantra-feny.hu/

Kristóf István